The Baltic Sea Route: The Southern Fjord Loop
The Baltic Sea Route: The Southern Fjord Loop
The Baltic Sea Route: The Southern Fjord Loop
Pakke

Østersøruten: Den Sydlige Fjordsløjfe

2 nætter- Oplev fantastisk natur i det sydøstlige hjørne af Sønderjylland.

Med cykel kan du komme helt tæt på naturen. Østersøruten en en af Danmarks nationale cykelruter og byder på 820 kilometer afmærket cykelrute på tværs af Syddanmark. På denne tur cykler du ca. 130 km af Østersøruten i Sønderjylland.


Dag 1:
Ankomst til Sønderborg og check in på Hotel Sønderborg Strand. Hvis I ankommer tidligt og har lyst til en cykeltur i området anbefaler vi en tur rundt på Kær Halvø eller Broagerland. Hotellet har kortmateriale over begge ruter. Der vil blive serveret en to-retters menu på hotellets restaurant til aftensmad.

Dag 2:
Efter morgenmaden er det op på cyklen. I får en madpakke med fra hotellet til dagens cykeltur. Med udgangspunkt i Sønderborg går turen den første dag til Als, hvor I følger den prisvindende cykelrute, Østersøruten, til Fynshav. Herefter går turen nordpå via Nørreskoven til Havnbjerg og Nordborg inden I krydser over til den vestligste del af Als og tager med Færgen Bitten tilbage til fastlandet. Færgebillet er inkluderet i prisen og billetten gælder hele dagen. Få kilometer fra færgelejet rammer I den nationale cykelrute 5, Østkystruten, som I følger til Aabenraa.
I Aabenraa venter der en overnatning på Hotel Europa, som er beliggende midt i byen, tæt på gågaden og havnen. I byen finder I en lang række spisesteder, hvor I kan nyde jeres aftensmad, men hvis benene er ved at være trætte, så kan I også vælge at spise på hotellet. Det indeholder nemlig både en a la carte restaurant samt Fox & Hounds hvor I kan nyde en kold øl fra det store ølkort sammen med jeres middag.
Hvis I ønsker en madpakke til næste dags cykeltur skal I bestille i receptionen.
I alt ca. 70 km.

Dag 3:
I dag skal I primært cykle på den skønne Østersø rute. Fra Aabenraa cykler I sydpå til Kollund, hvor turen igen går østpå.
Den første del af turen går gennem hede sletter og randmoræne terræn indtil I ved Kollund rammer Flensborg Fjord hvor I kan nyde en smuk udsigt udover vandet til Tyskland på den anden side af fjorden.
Herefter cykler I langs med den smukke Flensborg Fjord inden I rammer blandt andet Gråsten og Dybbøl hvor der er rig mulighed for yderligere oplevelser. Hvis ikke kongefamilien er på Gråsten Slot er haven og slotsparken åben for offentligheden og helt sikkert et besøg værd. Ved Dybbøl kan I gå en tur ud over skanserne og besøge Historiecenter Dybbøl Banke, der levende fortæller historien om 1864.
Herefter går turen tilbage til Sønderborg og hotellet, hvor I overnattede den første nat. I kan her genfinde jeres bagage og rejse hjem.
I alt ca. 60 km.

Der er sørget for bagagetransport på dag 2 fra Hotel Sønderborg Strand til Hotel Europa og retur dag 3 til Hotel Sønderborg Strand.

Inkluderet i pakken:
  • 2 x overnatning
  • 2 x morgenmad
  • 1 x aftensmad på Hotel Sønderborg Strand
  • 1 x madpakke
  • Færgebillet til Færgen Bitten
  • 2 x Bagagetransport