Tour de Sønderjylland – Cycling holiday from tent to tent
Tour de Sønderjylland – Cycling holiday from tent to tent
Tour de Sønderjylland – Cycling holiday from tent to tent
Pakke

Sønderjylland Rundt - Cykelferie fra telt til telt

8 dage - 7 nætter – ca. 370 km

Opdag Sønderjylland fra jernhesten. Du cykler fra camping til camping, og overnatter i et Ø 5 meter stort De Waard tipi-telt, som er indrettet med to feltsenge, et bord med to stole og en skammel, to sæt puder og dyner samt gryder og service. 
Hver dag cykler I omkring 65 kilometer, og ser landskabet ændre sig fra øst mod vest og tilbage til østkysten igen. 


Dag 1
Ankomst til Kruså Camping. Kruså Camping ligger tæt ved den dansk-tyske grænse, og har Kiskelund Plantage i baghaven. På pladsen kan I slappe af i det nye pool-område, eller spille et slag minigolf. Bilen kan stå ved campingpladsen mens I cykler fra telt til telt. 

Dag 2
Dagens rute starter helt ned ved den dansk-tyske grænse, og tager jer gennem den kystnære skov Kollund Skov ved Flensburg Fjord. Herfra går ruten mod nord og stiger langsomt, til I når Aabenraa, som ligger for enden af Aabenraa Fjord. En bakkespurt ud af byen bringer jer over det smukke Løjtland til jeres anden overnatningssted Gåsevig Strand Camping, som har egen badestrand og petanquebane.

Dag 3
Ruten i dag går over Haderslev Næs, og flere strækninger er en del af vandreruten Camino Haderslev Næs. Hovedruten er på knap 50 km og fører jer gennem små landsbyer og skønne feriehusområder tæt ved kysten. Ved Aarøsund har I mulighed for tage en afstikker til færgelejet og tage et smut over til den lille perle i Lillebælt – Årø. Cykelturen Årø-rundt er på en små 10 km, og på øen kan I både besøge det lokale bryggeri, Årø Vingård eller en af øens spisesteder. Færgen sejler hver time. 
Efter besøget på Årø går ruten ad mindre veje til Haderslev, hvor I skal overnatte på Haderslev Camping, som er en del af Haderslev Byferie, og som ligger helt ned til Haderslev Dam. 

Dag 4
Her på den tredje cykeldag, fører ruten jer over den jyske højderyg til midten af Sønderjylland. Undervejs kommer I forbi byerne Vojens og Gram som begge byder på diverse oplevelser. I Gram ligger Gram Slot, som har produkter fra egen gård i butikken, samt i deres café. Fra Gram fører ruten jer til Arrild Camping, som ligger i Arrild Ferieby, hvor der både er restaurant, købmand og svømmehal. Undervejs oplever I den varierende natur som omfatter både eng, mose, søer, åer og skov. 

Dag 5
I dag går det ned ad bakke, i bogstavelig forstand. Ruten fører jer mod vest over geesten, landskabet som blev dannet under istiden. Ved den lille by Hjemsted ved Skærbæk når I til geestranden, hvorefter landskabet bliver til det flade marsklandskab. På geestranden ved Hjemsted står Marsk Tower, et skulpturelt udsigtstårn, som byder på en fantastisk udsigt over Vadehavet, øerne og landskabet omkring. Her kan I også holde pause og nyde en lækker frokost, få en kop kaffe eller spise en is. Straks efter Hjemsted når I til Vadehavskysten og dæmningen til Rømø. Ruten tager jer over den 10 km lange dæmning til ferieøen, hvor I cykler gennem klithede plantager og feriehusområder. Ved Lakolk har I mulighed for at tage cyklen med på Nordeuropas bredeste badestrand, tage en dukkert i Vesterhavets bølger eller tage en pause ved butikscentret. Ruten er en kort rundtur på øen og I skal tilbage over dæmningen igen for at komme retur til fastlandet. Herfra går ruten bag diget mod syd indtil I kommer til Ballum Camping. Her kan I slappe af og nyde roen, dufte havet og se solen gå ned over horisonten. 

Dag 6
Ruten i dag bringer jer tilbage til østkysten, så med lidt held er der vestenvind og har I medvind hele vejen. Der er gode muligheder for at få lidt oplevelser undervejs, som for eksempel ved Bredebro, hvor I finder Toosbuys Torv med verdens største ECCO butik og Løgumkloster, hvor man i byens kirke kan se et relikvieskab fra 1300-tallet. Landskabet stiger langsomt og lige efter Rødekro når I til det højeste punkt inden ruten slingrer ad hyggelige skovveje ned til vandet ved Aabenraa Fjord. Aabenraa City Camping ligger i udkanten af Aabenraa på en bakke med udsigt over byen og havet. 

Dag 7
På dagens rute kommer benmusklerne på arbejde, og I vil opleve østkystens kuperede landskab.
Fra Aabenraa fører ruten i ca. 40 km ad mindre veje og grusveje til Sønderjyllands største by, Sønderborg. Her kan I nyde frokosten på en af byens restauranter ved havnepromenaden, besøge Sønderborg Slot, opleve krigen 1864 på Historiecenter Dybbøl Banke og nyde udsigten fra 16. etage af Alsik Hotel & Spa. Herefter går ruten over Dybbøl Banke via Broager og Gråsten til Lærkelunden Camping, som ligger helt ned til Flensburg Fjord. Er vandet i fjorden for koldt til en dukkert er der på campingpladsen en opvarmet, indendørs swimmingpool. 

Dag 8
På jeres sidste cykeldag kan I selv bestemme om det skal være en lang eller en kort cykeltur. Den korte tur er på ca. 15 km og følger kysten via Fjordvejen fra Rinkenæs til Kruså. Er der flere kilometrer i benene endnu, kan I vælge den ca. 50km lange rute som fører jer til Gråsten by, hvor I kan besøge Gråsten Slotshave og Den Kongelige Køkkenhave, inden I cykler igennem Gråsten Skovene via Kværs til Kliplev. Herfra går ruten igennem flere plantager mod grænsen. Lige før I krydser motorvejen, går ruten igennem Frøslevlejren, hvor I kan besøge lejrens museer og udstillinger, samt nyde en kop kaffe eller en is i cafeen. Herfra er der ca. 10 km til Kruså Camping. 
Når I er nået til Kruså Camping skal I selv køre tilbage til Lærkelunden for at hente jeres bagage.

Campingpladserne tilbyder forskellige tilkøbsmuligheder, bl.a. morgenmad og aftensmad. Dette kan tilføjes til din booking ved at trykke på "ændre tilvalg" under den enkelte campingplads, når der er valgt dato for turen.
Oplever du problemer med at booke, kontakt da Destination Sønderjylland på 81824570 mandag til fredag, eller send os en mail på info@dssj.dk