Nørre Sødam
Nørre Sødam
Nørre Sødam
Nørre Sødam
Nørre Sødam
Nørre Sødam
Overnatning B&B

Nørre Sødam

Værftgården Nørre Sødam i Møgeltønder er indrettet med 5 værelser, køkken og et fællesrum
En omfattende restaurering af Tøndermarskens unikke værftgård, Nørre Sødam, er afsluttet i september 2023 og står nu klar til at tage imod gæster.

Når du booker et værelse på Nørre Sødam, er der alt hvad du skal bruge for et godt ophold i Tøndermarsken. Der er gode kvalitets senge, dyner og hovedpuder til dig, og der er lagt frisklinned og håndklæder klar til dit ophold på værelset.
Der er check-in fra kl 15:00 på ankomstdagen og check-ud kl 11:00 på afrejsedagen. Vi sørger for en god morgemad er sat frem til dig og der er selvfølgelig fri wi-fi tilrådighed under dit ophold.
Velkommen til værftgården Nørre Sødam, kom og nyd et helt særlig sted, med den smukkeste placering du kan forestille dig midt i Tøndermarskens enestående natur.
Vi glæder os til at tage imod dig!
 
Nørre Sødam er et eksempel på en bygningstype, som kun findes i marsken, hvor gårde blev placeret på menneskeskabte forhøjninger. Værfterne i området er arkæologisk bestemt til at stamme fra 1200-tallet, og traditionen med at bygge på værfter antages at stamme fra friserne, som i 1100-tallet indvandrede til Tøndermarsken. Værfterne udgør et egnskarakteristisk landskabselement, som har stor betydning for den samlede miljømæssige værdi. Man fornemmer den særlige struktur på lang afstand, hvor de fritliggende gårde rager op som små kunstige øer i det flade, ubebyggede marsklandskab.
I takt med at diger og afvanding blev anlagt, blev konstruktionen unødvendig og udfaset.
I dag er den højtbeliggende placering alene en smuk og idyllisk ramme for de tilbageværende værftgårde, men da de blev bygget, var disse forhøjninger – der kunne være op til fire meter høje – en livsnødvendig foranstaltning.