Guided Tour in the Sculpture Garden and Tønder Water Tower
Guided Tour in the Sculpture Garden and Tønder Water Tower
Guided Tour in the Sculpture Garden and Tønder Water Tower
Guided Tour in the Sculpture Garden and Tønder Water Tower
Oplevelser og Attraktioner Den levende historie

Guidet tur i Skulpturhaven og Tønder Vandtårn

Oplev en del af det Historiske Tønder med udgangspunkt i guidet tur i Skulpturhaven. Turen danner rammerne om fornem nutidskunst, som er en del af vores stolte kulturarv.

Hør om værkerne, kunstnerne, historien bag haven og området – og måske også en røverhistorie eller to. Du får fortællinger, der giver nye lag til oplevelsen af de meget forskellige værker. Den guidede tur til fortsætter til Tønder Kunstmuseum, hvor der er frokost i Museumscafeen og efterfølgende en guidet tur i Vandtårnet med Wegner udstilling.

Om Skulpturhaven:
Mellem Vidåen og Tønders gamle gader ligger Amtmandens Have, og det er en af byens perler, hvor der i dag er en samling af store og mindre skulpturer af anerkendte billedhuggere. Tilsammen udgør alle værkerne Skulpturhaven. Her må gæsterne gerne røre ved kunstværkerne, som er placeret rundt i parken, og det er også helt i orden, når børn kravler op på eller igennem nogle af dem. Ideen er, at hele haven med skulpturer, gamle træer og stor græsplæne er et sted, der skal bruges, nydes og indbyde til ophold og arrangementer. De meget forskelligartede skulpturer tæller både mindre værker med organiske former og flere meter høje værker med grafiske udtryk i materialer som granit, bronze, sandsten og marmor.


Mødested:
kl. 11.00 ved skulpturen ”Lille Emma”. Søndergade (overfor nr. 36, Hostrups Hotel).

Guide: Alice Damm Nielsen .

Pris: 175 kr. pr. deltager. Inkl. folderen ’SKULPTUR I TØNDER’. Let frokost: Stjerneskud, eksklusiv drikkevarer.


OBS: Prisen dækker ikke billet til Kunstmuseets øvrige udstillinger.