A week-long hike on the Gendarme Path
A week-long hike on the Gendarme Path
A week-long hike on the Gendarme Path
Pakke Vandrepakker

En uges vandretur på Gendarmstien fra Padborg

6 nætter - Mellem 13 og 26 kilometer pr. dag

Gendarmstien er Danmarks første vandrerute, som blev kåret til “Leading Quality Trails – Best of Europe”. Det betyder at du på Gendarmstien vandrer på en af de bedste vandreruter i Europa, hvor du blandt andet oplever smukke landskaber, kulturelle seværdigheder og naturlige stier.
Gendarmstien kan vandres året rundt. Når bladene er faldet af træerne sænker roen sig over Gendarmstien og når tæerne bliver grønne igen, begynder stien at summe af liv. Uanset hvornår på året du ønsker at vandre Gendarmstien er overnatningsstederne langs vandreruten klar til at tage imod dig.

Pakkerejsen her inkluderer morgenmad hver morgen og en madpakke til alle vandredage. Der er sørget for at din bagage bliver transporteret mellem overnatningsstederne og enkelte persontransporter til og fra Gendarmstien. 
Kom til Sønderjylland og hold en uges vandreferie langs en af Danmarks smukkeste vandreruter, hvor du kommer tæt på den sønderjyske lokalbefolkning, natur og historie. 


OBS: Pakkerejsen kan ikke startes en søndag eller tirsdag grundet lukkedage på overnatningssteder. 


Program
Dag 1
Ankomst ved Bov Kro – tjek ind fra kl. 15.00. Ved tidlig ankomst er der mulighed for at gå de første 4 kilometer af Gendarmstien denne dag. Gendarmstien starter ved Gendarmhaven og du kan gå langs den dansk/tyske grænse inden du skal forlade stien for at gå til Bov Kro. Fra Bov Kro er det en rundtur på cirka 7 km.
Det er muligt at spise aftensmad i restauranten på Bov Kro ved reservation af bord inden ankomst (ikke inkluderet i prisen). 

Dag 2
Efter morgenmaden er det tid til at snøre støvlerne og gå mod næste overnatningssted, Benniksgaard Hotel, der ligger i den lille by Rinkenæs. I får en madpakke med til turen. Dagens tur går gennem Kollund skov og Sønderhav, cirka 16 km. På hele ruten har du udsigt til Flensborg Fjord. Om aftenen serveres der aftensmad i restauranten på Benniksgaard Hotel.

Dag 3
I dag går turen videre af Gendarmstien til Iller Strand, hvor værtsparret på Iller Slot er klar til at tage imod. Det er en vandretur på 14 km og dagens rute er både gennem by, kyst og marker.
På Iller Slot serveres dagens ret til aftensmad og du kan slappe af i skønne omgivelser før næste dags lange vandring. Iller Slot er et lille B&B hvor gæsterne indlogeres på private værelser, som deler badeværelse med gæsterne fra ét andet værelse.

Dag 4
Morgenmad på Iller Slot og herefter venter en vandretur rundt på Broagerland. Dagens vandretur er 19 km til parkeringspladsen ved Gammelmark/Dynt Stand. Her bliver du hentet af AT Taxi som kører dig retur til Iller Slot, til endnu en nat. Til aftensmad serveres dagens ret.

Dag 5
Efter morgenmaden bliver du afhentet af AT taxi og kørt til Gammelmark/Dynt Strand. Madpakke til turen får du med fra Iller Slot. Herfra vandrer du 17 km gennem den sønderjyske historie, da Gendarmstien går forbi Dybbøl Mølle, skanserne ved Dybbøl og Sønderborg Slot. I aften overnatter du hos Als Kloster, hvor der vil blive serveret aftensmad. Als Kloster er et gårdhotel hvor gæsterne indlogeres på private værelser, eller værelser som deler badeværelse med gæsterne fra andre værelser. Værelsestypen vælges i forbindelse med bestilling.

Dag 6
I dag er der 13 km tilbage af Gendarmstien som ender i Skovby. Ruten går gennem marker og langs vandet, så der er lagt op til en afslutning med ro og stilhed omkring dig. 
I Skovby vil du blive afhentet af AT taxi som kører dig retur til Padborg. Du tjekker endnu engang ind på Bov Kro, hvor det er muligt at bestille bord til at spise aftensmad i restauranten (ikke inkluderet i prisen).

Dag 7
Morgenmad og afrejse.


Pakken indeholder pr. person:
6 x Overnatning
6 x Morgenmad
5 x Madpakke
4 x Aftensmad
Bagagetransport mellem overnatningsstederne
Persontransport mellem overnatningssted og Gendarmstien
Velkomstpakke med kortmateriale over Gendarmstien inkl. én vandreguidebog