En uges vandretur på Gendarmstien
En uges vandretur på Gendarmstien
En uges vandretur på Gendarmstien
Pakke

En uges vandretur på Gendarmstien

6 nætter - Oplev Gendarmstiens 84 km, fra Padborg til Skovby, året rundt.

Gendarmstien er Danmarks første vandrerute, som blev kåret til “Leading Quality Trails – Best of Europe”. Det betyder at du på Gendarmstien vandrer på en af de bedste vandreruter i Europa, hvor du blandt andet oplever smukke landskaber, kulturelle seværdigheder og naturlige stier.
Gendarmstien kan vandres året rundt. Når bladene er faldet af træerne sænker roen sig over Gendarmstien og når tæerne bliver grønne igen, begynder stien at summe af liv. Uanset hvornår på året du ønsker at vandre Gendarmstien er overnatningsstederne langs vandreruten klar til at tage imod dig.

Pakkerejsen her inkludere morgenmad hver morgen og en madpakke til alle vandredage. Der er sørget for at din bagage bliver transporteret mellem overnatningsstederne og enkelte persontransporter til og fra Gendarmstien.
Kom til Sønderjylland og hold en uges vandreferie langs en af Danmarks smukkeste vandreruter, hvor du kommer tæt på den sønderjyske lokalbefolkning, natur og historie. 

Program

Dag 1
Ankomst ved Bov Kro – tjek ind fra kl. 15.00. Ved tidlig ankomst er der mulighed for at gå de første 4 kilometer af Gendarmstien denne dag. Gendarmstien starter ved Gendarmhaven og du kan gå cirka 4 km langs den dansk/tyske grænse inden du skal forlade stien for at gå til Bov Kro.
Det er muligt at spise aftensmad i restauranten på Bov Kro (ikke inkluderet i prisen).

Dag 2
Efter morgenmaden er det tid til at snøre støvlerne og gå mod næste overnatningssted, Benniksgaard B&B. I får en madpakke med til turen. Dagens tur går gennem Kollund skov og Sønderhav, cirka 16 km. På hele ruten har du udsigt til Flensborg Fjord. Om aftenen er der aftensmad på Benniksgaard Hotel som ligger lige overfor Benniksgaard B&B.

Dag 3
I dag går turen videre til Iller Strand, hvor Iller Slot er klar til at tage imod dig. Der er 14 km og dagens rute er både gennem by, kyst og marker. Blandt andet går ruten forbi Cathrinesminde Teglværk som i sommermånederne er et levende museum. Tjek åbningstider før ankomst. 
På Iller Slot serveres dagens ret til aftensmad og du kan slappe af i skønne omgivelser før næste dags lange vandring. 

Dag 4
Morgenmad på Iller Slot og herefter venter en vandretur rundt på Broagerland. Vi gør opmærksom på at der på dagens rute ikke er nogen toiletter og vandposter om vinteren. Dagens vandretur er 21 km til parkeringspladsen ved Gammelmark. Her bliver du hentet af AT Taxi som kører dig retur til Iller Slot, til endnu en nat. Til aftensmad serveres dagens ret.

Dag 5
Efter morgenmaden bliver du afhentet af AT taxi og kørt til Gammelmark. Herfra vandrer du 17 km gennem den sønderjyske historie, da Gendarmstien går forbi Dybbøl Mølle, skanserne ved Dybbøl og Sønderborg Slot. Endestationen for i dag er Als Kloster, hvor der bliver serveret aftensmad i restauranten.

Dag 6
I dag er der 13 km tilbage af Gendarmstien som ender i Skovby. Ruten går gennem marker og langs vandet, så der er lagt op til en afslutning med ro og stilhed omkring dig. 
I Skovby vil du blive afhentet af AT taxi som kører dig retur til Padborg. Du tjekker endnu engang ind på Bov Kro, hvor det er muligt at spise aftensmad i restauranten (ikke inkluderet i prisen).

Dag 7
Morgenmad og afrejse.


Pakken indeholder pr. person:
6 x Overnatning
6 x Morgenmad
5 x Madpakke
4 x Aftensmad
Bagagetransport mellem overnatningsstederne
Persontransport mellem overnatningssted og Gendarmstien
Velkomstpakke med kortmateriale over Gendarmstien