Bov Kro
Bov Kro
Bov Kro
Bov Kro
Bov Kro
Bov Kro
Overnatning Hotel

Bov Kro

Bov Kro, kongeligt privilegeret siden 1566, ligger kun nogle få minutter fra den dansk-tyske grænse. Kroen ligger på den hirtoriske hærvej, et stenkast væk fra gendarmstien. Derfor er Bov Kro et godt udgangspunkt til skønne oplevelser i grænselandet.

Bov Kro
Kongeligt privilegeret siden 1566

Historien om Bov Kro er også historien om Hærvejen, den ældgamle vej ned gennem Jylland fra Viborg til Slesvig. Når studedriverne i fordums tid kom med deres store flokke af kvæg ad Hærvejen med kurs mod markederne i Holsten, var der behov for et rast. Allerede i 1566 fik Bov Kro kongeligt privilegium – som en af de allerførste kroer i Danmark. Det betød, at kromanden var pligtig til at sørge for overnatning til de vejfarende, men til gengæld fik han eneret på at fremstille brændevin og brygge øl.

I dag er studenes brøl for længst forstummet, men den sønderjyske gæstfrihed lever i bedste velgående på Bov Kro. Efter en række om- og tilbygninger kombinerer kroen i dag på fornemste vis den historiske atmosfære med moderne komfort.

De gode gamle traditioner lever videre i kroens restaurant, hvor man stadig kan få et godt kromåltid til en fornuftig pris. Kroens dygtige køkkenchef har sammensat et spændende spisekort, hvor der er lagt vægt på friske råvarer og gode smagsoplevelser. På spisekortet finder man f.eks. flamberede krondyr medaljoner, lammekrone og mange andre spænde danske og internationale retter.

Bov Kro ligger kun nogle få kilometer fra den dansk-tyske grænse og er derfor et fint udgangspunkt for en tur i det gamle grænseland, hvor man f.eks. kan besøge Dybbøl Mølle, Gråsten Slot og Sønderborg Slot. Det tager kun nogle få minutter i bil at køre til Flensborg, og de mange grænsebutikker ligger nærmest lige rundt om hjørnet. Hvis man har lyst til en tur til fods, kan man følge Gendarmstien langs Flensborg Fjord, og for de historisk interesserede er der kun 3 km til Frøslevlejren, der blev bygget til at huse krigsfanger af den tyske besættelsesmagt.

Værd at vide

Bov Kro råder over 17 nyrenoverede værelser med privat bad/toilet og fladskærms-tv. Kroens hyggelige lokaler egner sig fortræffeligt til både små og store selskaber, f.eks. i havestuen og i pejsestuen med åben pejs. Det er også muligt at holde møder og kurser for op til 200 personer. Kroen ligger kun en kilometer fra motorvej E45, og der er masser af parkeringspladser.

Kroen holder lukket om søndagen
Restauranten har åbent mandag til lørdag 17:00-21:00
Prisen er inklusiv morgenmad.