Tour de Als
Tour de Als
Tour de Als
Pakke

Tour de Als

4 nætter - Den sønderjyske ø Als er et oplagt mål for en cykelferie.

Hvis du planlægger en cykelferie i Danmark, er Als et rigtigt godt feriemål. Her er skøn natur med skove, strande, søer og moser. Oveni de smukke naturoplevelser bevæger du dig også rundt i et område, der er rig på Danmarkshistorie.
Du kan bl.a. opleve Nordals Naturpark, Nørreskoven, kyststrækninger langs Lillebælt og Alssund samt fantastisk surf vand ved Kegnæs og Sydals. Historiens vingesus er også mærkbare overalt på Als. Det er for eksempel på Als, at man har udgravet Hjortspringbåden, der er Skandinaviens ældste, store våbenofferfund. Ligeledes var det på Als, at de sidste blodige kampe fandt sted i juni 1864. Nyere Danmarkshistorie er synlig ved bl.a. Mjels og nord for Fynshav, hvor der er mindesteder for nedfaldne allierede flyvere, der blev skudt ned under 2. Verdenskrig.

Lidt om overnatningsstederne:
Nørherredhus Hotel: 
Nørherredhus Hotel & Konferencecenter kan tilbyde 37 dejlige, moderne dobbeltværelser samt 12 familieværelser hvoraf 4 er handicap og allergi venlige. På hele hotellet er der adgang til trådløst internet og i vores foyer kan man også benytte vores gæste-pc. Værelserne er indrettet med varme vægfarver samt moderne kunst, malet af Anne Mette Jensen. I vores værelser er der plads til opredning så børnene også får en god oplevelse.

Danhostel Sønderborg Vollerup:
Danhostel Sønderborg Vollerup det sjoveste vandrerhjem i udkanten af Sønderborg. Moderne værelser og stor have med mange gratis aktiviteter. Gratis parkering og gratis WiFi. Vandrerhjemmet er delt op i flere huse, hvilket giver mange solrige gårde. Værelser fra 1-6 personer med fælles bad/toilet eller eget bad/toilet.

Programforslag:
Dag 1:
Ankomst til Danhostel Sønderborg Vollerup
Hvis du har mod på en cykeltur på ankomstdagen, anbefaler vi, at du tager en tur ind til Sønderborg. Kør evt. over Kong Chr. X’s Bro og fortsæt op ad bakken. På toppen finder du Dybbøl Mølle og Historiecenter Dybbøl Banke. Nyd evt. din aftensmad på en af de mange skønne restauranter langs havnefronten. Hvis du vil se Sønderborg fra oven, bør du besøge Alsik Hotel & Spa hvor du fra Point-of-view på 16. sal har en fantastisk udsigt over byen og de omkringliggende områder. Aftensmad på egen hånd.

Dag2:
I dag er din mulighed for en længere cykeltur på Sydals. Hvis du ikke besøgte Dybbøl Mølle på dag 1, anbefaler vi, at du inkluderer møllen på dagens tur. I det kortmateriale, som du får udleveret ved ankomst, er der flere turforslag. Du kan evt. køre rundt om Kær-halvøen eller rundt om Kegnæs. Aftensmad på egen hånd.

Dag 3:
I dag skal du checke ud fra Danhostel Sønderborg Vollerup og cykle nordpå til Nordborg. Tag evt. Østersøruten (National cykelrute 8) til østkysten af Als og fortsæt af ruten til Fynshav. Herfra kan du fortsætte gennem Nørreskoven og langs med kysten, inden du drejer mod vest for at komme ind til Nordborg og Nørherredhus Hotel. Aftensmad på egen hånd.

Dag 4:
I dag skal Nordals udforskes! Der er flere turforslag i folderen, du får udleveret ved ankomst, så tag et kig på de forskellige muligheder og vælg den eller dem, der matcher dine ønsker til kilometer og hvad du gerne vil se undervejs. Aftensmad på egen hånd.

Dag 5:
I dag cykler du tilbage til Danhostel Sønderborg Vollerup, hvor du kan have din bil stående, mens du er på tur. Din bagage henter du i receptionen på vandrerhjemmet. Hvis du ankommer til Sønderborg med offentlig transport, bedes du notere det ved bestilling af opholdet. Så finder vi en løsning, så du kan hente din bagage et sted i Sønderborg midtby.
Når du cykler fra Nordborg, anbefaler vi faktisk, at du tager en afstikker fra Als. Kør til Hardeshøj på vestkysten af Als, hvorfra du tager Færgen Bitten til Ballebro i Jylland. Herfra kan du tage Østkystruten (National cykelrute 5) til Sønderborg.


Indhold i pakken:
2 x overnatning på Danhostel Sønderborg Vollerup
2 x overnatning på Nørherredhus Hotel
4 x morgenmad
Kortmateriale over cykelruter på Als
Bagagetransport mellem de to overnatningssteder