Pickled egg board
Pickled egg board
Pickled egg board
Oplevelser og Attraktioner Merchandise

Solægbræt

Prøv den sønderjyske egnsret solæg og anret på dette smukke træbræt.

Der er plads til 10 solæg. Træbrættet har følgende mål: L:50 cm B:15 cm H:2,5 cm og har 10 fordybninger hvor solægget placeres. Desuden er solægbrættet udsmykket med et MOJN Destination Sønderjylland logo.

Solægbrættet kan afhentes på turistbureauet i Sønderborg, Perlegade 50, 6400 Sønderborg, eller sendes med Postnord mod ekstra betaling. Forsendelse sker i løbet af 3 hverdage.

Alt du skal bruge til denne fantastisk smukke egnsret er æg, vand, salt, løg, sennep, eddike, olie, salt og peber.
Opskriften finder du herunder:

Kog 5 æg i 20 minutter, i vand tilsat løgskaller eller frisk rødkål. Løg og rødkål er med til at give æggene farve. Læg æg og løgskaller i koldt vand efter kogning. Nu skal æggene stødes, således at skallen revner. Det er vigtigt at skallen forbliver på æggene. Læg nu de revnede æg i en beholder og overhæld dem med en saltlage. Saltlagen skal bestå af 1 liter vand og 100 gram salt. Luk beholderen og sæt i køleskabet i mindst 3 dage, men gerne en uge eller to.

Ved servering pilles æggene, de halveres og blommen tages ud. Hullet fyldes med en smule sennep, et par dråber eddike og olie, samt salt og peber. Der kan også hældes lidt tabacso i hullet, hvis man har mod på det. Læg derefter blommen tilbage i hullet og anret på solægbrættet. Nyd solæg med en snaps eller en god øl.