Austernfestival – eine Mundvoll große Geschichte
Austernfestival – eine Mundvoll große Geschichte
Austernfestival – eine Mundvoll große Geschichte
Oplevelser og Attraktioner En bid af sønderjylland

Østers Festivalen - Stor historie i én mundfuld

Velkommen på Østersfestivalens originale ØstersSafari

Nationalpark Vadehavet rummer helt uventede og overvældende oplevelser, og der er mange måder at opleve verdens vigtigste tidevandszone, Nationalpark Vadehavet og UNESCOs Verdensnaturarv på. Ønsker du at få alle sanser stimuleret, så er en østerstur den ultimative oplevelse. Du kommer helt tæt på, når vi blot få hundrede meter ude på vadefladen finder østersbankerne, hvor du kan plukke masser af østers - verdens frækkeste råvare!

ØstersSafari foregår ved lavvande, hvor vi vandrer ud over den blotlagte mudderflade til østersbankerne, der befinder sig i den reneste del af Vadehavet. Den bløde bund kan være en udfordring, men ikke værre end at alle kan være med, det kræver kun fornuftig beklædning og tætsiddende, almindelige gummistøvler.

På turen fortælles den spændende historie om konger, regaler, kanonbåde og stor østerseksport fra netop Vadehavet, en historie om magt og penge.

Når du har samlet nok af havets frugter, er der naturligvis prøvesmagning af friske østers, og der fortælles om Vadehavsøsters, der som kongeligt regale og eksportvare indbragte formuer, men som uddøde og siden blev erstattet af et nyt østers-eventyr med udgangspunkt på øen Sild. En fortælling om rigdom, magt og forfald.

Naturligvis giver vi også ideer til tilberedning af havets frugter.


Info:
Turen varer ca. 2½ time
Vi anbefaler praktisk og varm, vind- og vandtæt påklædning samt gummistøvler
Husk at medbringe spand til østers, en greb, hvis du vil grave efter sandmuslinger m.m. samt vandtætte handsker
Det kan være en god idé at medbringe skiftetøj

Østersbanken, som vi besøger, ligger i det reneste område af Vadehavet. Fortæring af østers er dog altid på eget ansvar