Experience Flensburg Fjord and the island of Als on two wheels
Experience Flensburg Fjord and the island of Als on two wheels
Experience Flensburg Fjord and the island of Als on two wheels
Experience Flensburg Fjord and the island of Als on two wheels
Experience Flensburg Fjord and the island of Als on two wheels
Pakke

Oplev Flensborg Fjord og Als på cykel

4 nætter - Udforsk Ø-livet og Flensborg Fjord.

Kilometervis af cykelsti venter forude på denne cykeltur, som tager dig forbi nogle af Sønderborgs top attraktioner.

Du kommer helt tæt på den smukke natur og de hyggelige byer, som er fyldt med gode oplevelser.

Program

Dag 1
Ankomst til Danhostel Vollerup. Check in mellem 16.00 og 18.00. Der er gratis parkering ved vandrehjemmet alle dage. 
Alt efter ankomsttidspunkt kan du på denne første dag cykle til Augustenborg. Det er en tur på cirka 4 kilometer. Hertugbyen Augustenborg er opstået omkring Augustenborg Slot, der i dag fremstår som et af Sønderjyllands største barokanlæg. Den tilhørende slotshave gemmer på gamle bygninger, kunst og historier om slottets mange gæster og beboere. Der er fri adgang til parken døgnet rundt. I dagtimerne er der også adgang til et minimuseum i staldbygningen, som formidler slottets historie. Tag cyklen og kør en tur ned ad Storegade og Slotsalle, hvor de smukke gamle huse vidner om hertugernes tid. Inden du cykler retur til Danhostel Vollerup er der mulighed for at spise aftensmad i Augustenborg.

Dag 2
Morgenmad på vandrehjemmet. I dag har vi to forslag til hvordan dagen kan bruges. Hvis du har børnene med og de skal have en dag fyldt med action og sjov, så er Universe Science Park et rigtig godt bud på dagens udflugtsmål. Det er en cykeltur på 18 km hver vej. Undervejs cykler du på Midtals og Nordals som byder på smukke udsigter og gode cykelstier. 
Dagen kan også bruges på at cykel rundt i Sønderborg by og Kær halvø. Start dagen med at cykle ud på Kær halvø, besøg ”Støvlen” og nyd udsigten. Efter en naturskøn formiddag, cykler du ind til Sønderborg, som byder på pulserende byliv med gode spisesteder og butikker. Du kan parkere din cykel på havnen og derfra gå op i byen. Når det er tid til at skulle retur til vandrehjemmet anbefaler vi, en tur langs havnen gennem Sønderskoven. Denne cykeltur er cirka 25 km.

Dag 3
Efter morgenmaden afleverer du din bagage i receptionen, hvor den senere vil blive afhentet og kørt til Danhostel Flensborg Fjord. Dagen starter med en cykeltur til Sønderborg by hvor der er mulighed for at købe en frokost til at tage med på cykelturen. Dagens rute er cirka 23 km og går fra Danhostel Vollerup til Danhostel Flensborg Fjord. Undervejs har du mulighed for at besøge 3 af Sønderborg kommunes top attraktioner, som ruten går lige forbi.

På Sønderborg Slot kan du opleve udstillinger om Sønderjylland og grænselandets historie, kong Christian d. II’s fangenskab på slottet, krigen i 1864 og Genforeningen i 1920. Gå på opdagelse i dronning Dortheas Kapel og se den smukke riddersal, med udsigt til Alssund og Sønderborg by. 

Historiecenter Dybbøl Banke tager dig med tilbage til krigen i 1864. Soldaterne fortæller historier, synger sange og lærer dig hvordan du støber en kugle. Omkring Historiecenteret kan du gå på opdagelse i skanserne, der gemmer på fortællinger fra slagmarken. 

Du overnatter på Danhostel Flensborg Fjord der ligger i Rinkenæs. Check in inden kl. 18.00, ellers kontakt Hotel Benniksgaard, der udlevere nøgler. I Rinkenæs er der et pizzeria hvor du kan spise aftensmad. Der er også mulighed for at spise i restauranten på Hotel Benniksgaard. Det er en god idé at bestille bord.


TIP: Hvis du planlægger at besøge flere af top attraktionerne, er det muligt at købe en samlet billet. Læs om kombi-billetten mere under fanen "aktiv sammen".Dag 4 
Der er morgenmad på vandrehjemmet. Dagens cykeltur går til Gråsten, hvor det er muligt at besøge Graasten Slot og Den Kongelige Køkkenhave. Den lille cafe ved køkkenhaven har åbent fra maj til september. Her er der mulighed for at spise frokost eller at få en kop kaffe og et stykke kage. Slotshaven ved Graasten Slot byder på en smuk havevandring og forbindes via stier med til Gråstenskovene. I skoven kan du vælge at cykle rundt via det røde spor eller gule spor. Begge ruter tager dig forbi smukke udsigtspunkter, søer og urørt skov. Når du er tilbage hvor du startede cykelturen rundt i skoven, er det tid til at finde aftensmad på en af byens restauranter. Efter aftensmad cykler du retur til Danhostel Flensborg Fjord.
Vær opmærksom på at når kongefamilien opholder sig på Gaasten Slot, er der ikke adgang til slotshaven. Oftest er kongefamilien på slottet i 4-6 uger fra slut juni til start august. Til gengæld kan du hver dag i den periode opleve Livgardens vagtskifte hver dag kl. 12.00. 

Dag 5 
Morgenmad og check ud senest kl. 11.00. Aflever bagagen i receptionen. Cykel tilbage til Danhostel Vollerup hvor bilen står parkeret. Var der en af top attraktionerne på dag 3 du ikke nåede at se, så har du mulighed for at se den i dag.

OBS: På Danhostel Vollerup og Danhostel Flensborg Fjord overnatter du i et enkelt-eller dobbeltværelse, ved online booking. Skal du afsted med familien og ønsker et familieværelse, er det muligt hos Danhostel Sønderborg-Vollerup. Send en mail til info@dssj.dk med information om afrejse dato og antal personer samt kontaktinformationer, så booker vi for dig. 

Pakken indeholder:


4 x overnatning
4 x morgenmad
4 x linnedpakke med sengetøj og håndklæde
2 x bagagetransport
Kort over Gråstenskovene og Friluftskort fra Sønderborg Kommune
Guidebog til Flensborg Fjord Ruten