Oysters for New Year
Oysters for New Year
Oysters for New Year
Oplevelser og Attraktioner For naturelskere

NytårsØsters

Der er mange måder at opleve verdens vigtigste tidevandszone, Nationalpark Vadehavet og UNESCOs Verdensnaturarv på, så ønsker du at få alle sanser stimuleret, så er en østerstur den ultimative oplevelse. Du kommer helt tæt på, når vi blot få hundrede meter ude på vadefladen finder østersbankerne, hvor du kan plukke masser af østers - verdens frækkeste råvare.

ØstersSafari foregår ved lavvande, hvor vi vandrer ud over den blotlagte mudderflade til østersbankerne, der befinder sig i den reneste del af Vadehavet. Den bløde bund, kan være en udfordring, men ikke værre end at alle kan være med, og det kræver kun fornuftig beklædning og tætsiddende almindelige gummistøvler - langskaftede gummistøvler, hvis man vil nå ud til de større østersbanker.

Når du har indsamlet nok af verdens frækkeste råvare, byder vi nytåret velkommen med prøvesmagning af østers. Imens vi fortæller den vilde historie om Vadehavsøsters, der som kongeligt regale og eksportvare indbragte formuer, men som uddøde og siden blev erstattet af et nyt østers-eventyr med udgangspunkt på øen Sild. En fortælling om rigdom, magt og forfald.

Info:
Turen varer ca. 2½-3 timer, inkl. guidning (kørsel i egen bil)
Vi anbefaler praktisk og varm, vind- og vandtæt påklædning samt langskaftede gummistøvler
Husk at medbringe spand til østers, en greb samt handsker (fx neopren havehandsker, evt. vandtætte)
Det kan være en god idé at medbringe skiftetøj

Østersbanken, som vi besøger, ligger i det reneste område af Vadehavet. Fortæring af østers er dog altid på eget ansvar

OBS: Vær opmærksom på at mødestedet fremgår af voucheren og IKKE bekræftelsesmailen. For at blive oplyst om det korrekte mødested, er det derfor vigtigt, at du husker at downloade og printe din voucher. Mødestedet er IKKE Slotsgaden i Møgeltønder.

Nytårsøsters 2019 afholdes d. 30. december kl. 10.00