Mini holiday at Iller Slot
Mini holiday at Iller Slot
Mini holiday at Iller Slot
Mini holiday at Iller Slot
Mini holiday at Iller Slot
Mini holiday at Iller Slot
Mini holiday at Iller Slot
Overnatning

Miniferie på Iller Slot

Har I brug for et tiltrængt pusterum?
Iller slot har den perfekte placering midt i den fantastiske natur på Broagerland, beliggende et stenkast fra havet og Gendarmstien.

Her kan I få et par dage væk fra den travle hverdag med afslapning, velvære, lækkert hjemmelavet mad, gode senge og inspirerende oplevelser.

I får med dette 4-dages ophold på Iller Slot:
- 3 x overnatninger
- 3 x morgenbuffet
Pris pr person i delt dobbeltværelse 1250,-
Tillæg for enkeltværelse.

Der er mulighed for at tilkøbe aftensmad og en madpakke hos Iller Slot.
Aftensmad: 2 retter efter kokkens valg 249,- pr. person, pr. dag.
Madpakke: 75kr pr. person, pr. dag.

Her findes masser af muligheder, hvad enten I er til afslapning, vandring på Gendarmstien, mindre gåture, på udkig efter seværdigheder, strandtur, sightseeing og eller kulturelle oplevelser.

I nærheden af Iller Slot kan værtsparret anbefale at besøge Cathrinesminde Teglværk. I gamle dage lå alle teglværker langs Iller strand. I dag er kun Cathrinesminde bevaret. Teglværket var i drift 1732 - 1968. Gå en tur i området omkring Cathrinesminde og se de store ovne og bygningerne, der vidner om den store industri der har præget området.
Broager Kirke ligger 3 km fra Iller Slot og er en attraktion i sig selv. Imponerende kalkmalerier viser bl.a. Sankt Jørgens martyrium i hans kamp mod dragen og et dommedagsbillede. Kirken er opført i 1100-tallet med gotiske spir og de smukke kalkmalerier fra ikke mindre end fire perioder.

I nærheden af Iller Slot finder du også dejlige strande. Vemmingbund Strand er en lækker stor østvendt badestrand med toiletfaciliteter og en kiosk der ligger 5 kilometer fra Iller Slot.
Nær Iller Slot har vi Brunsnæs strand, som er en lille dejlig badestrand hvor der kan bades. Her er der også i juli og august mulighed for at sejle med m/s Rødsand, cykelfærgen - en rutebåd som transporterer fodgængere, med eller uden cykler, mellem Egernsund og Langballigau i Tyskland, hvor der findes bademuligheder, spisesteder og dejlig skov og natur. Hvis I har mod på at cykel tilbage til Iller Slot fra Langballigau er der cirka 70 km via den smukke Flensborg Fjord Route.
Læs mere om cykelfærgen her: www.cykelfaergen.info

Den historiske rute, Gendarmstien strækker sig fra den dansk-tyske grænse ved Padborg til Høruphav på Als ( ca. 84 km). Stien slår næsten vejen forbi Iller Slot og er et godt udgangspunkt for vandring og cykelture i den omkringliggende natur på Broagerland. Fra Iller Slot har I mulighed for at vandre på den del af Gendarmstien der kaldes Krage-etapen, der starter ved Brunsnæs, næs Iller Slot.
Det er muligt at booke transport til og fra Gendarmstien med AT Taxi. Vi anbefaler at booke en transport om morgenen til et valgfrit sted på Gendarmstien og vandre derfra retur til Iller Slot. Ønsker i at vandre fra Iller Slot og ud på Gendarmstien kan dette også bookes.
Transport kan bookes online på booksonderjylland.dk under fanen ”transport”. Priseksempel: 300 kr. for transport fra Iller Slot til et sted på Gendarmstien mellem Padborg og Sønderborg for op til 4 personer. Skal vandringen foregå på det stykke af Gendarmstien som er på Als, koster det 600kr pr. transport fra Iller Slot.

Der er også mulighed for at tage dagsudflugter til Gråsten eller Sønderborg.
En dag i Gråsten kan bruges på et besøg ved Gråsten Slot, slotshaven og kirken, samt kaffe og kage i cafeen til den nyligt anlagte kongelige køkkenhave, som ligger nær de skønne Gråsten skove. Tag på shopping i hyggelige Gråsten by hvor I også kan finde bronze-skulpturen af Den lille pige med svovlstikkerne, efter eventyret som H.C. Andersen skrev under et ophold på Gråsten slot i 1845.

I kan også bruge en dag i Sønderborg som er en historisk by med et charmerende havneområde og så er den Sønderjyllands største by hvor I kan kombinere et besøg på det Dybbøl Banke, med en tur i skanserne og en rundtur på Sønderborg Slot. Det historiske Dybbøl Banke/1864 er et museum hvor man træder direkte ind i de traumatiske dage under krigen i 1864. Overfor ligger Dybbøl Mølle der står som et nationalsymbol i grænselandet. Herfra er der ca. 3 km til Sønderborg centrum. Sønderborg slot er grundlagt i 1200-tallet som byens borg og har spillet en vigtig rolle gennem Danmarkshistorien. Slottets museum belyser Sønderjylland og Slesvigs historie fra middelalderen frem til nutiden og så er den storslåede beliggenhed ved indsejlingen til byen en seværdighed i sig selv. I Sønderborg findes mange hyggelige cafeer, spisesteder, butikker.

I kan også tage en dag i Universe Science park ved Nordborg, 35 minutters kørsel fra Iller Slot. Få spændende oplevelser med hele familien i Syddanmarks største og sjoveste oplevelsespark. Her kan I lege Jer til viden om naturvidenskab og teknologi i et forunderligt univers.

Der er mange muligheder med et ophold på Iller Slot og værtsparret glæder sig til at tage imod jer.