Pakke

Efterår på Gendarmstien inkl. fly København - Sønderborg t/r

2 nætter - Træk stikket ud og kom ned i gear sammen med din ægtefælle/kæreste eller veninde. Gendarmstien i Sønderjylland er det perfekte rejsemål, hvis I trænger til at komme hjemme fra et par dage. Her venter skønne vandreture, spændende Danmarkshistorie samt ikke mindst hygge og afslapning på Als Kloster, der bliver udgangspunkt for jeres oplevelser i Sønderjylland. OBS: Fra prisen gælder hvis du er over 62 år.

Gendarmstien i Sønderjylland er det oplagte mål, hvis du vil kombinere skønne vandreture med hygge og samvær med dine rejsefæller. Gendarmstien løber langs Flensborg Fjord, gennem skov, på stranden og på den ene vandredag gennem Sønderborg.


Alsie Express, Danmarks bedste Indenrigs luftfartsselskab, flyver dig fra København til Sønderborg. Du bliver afhentet i Sønderborg Lufthavn af en af Destination Sønderjyllands lokale chauffører og vil på vejen til overnatningsturen blive beriget med lidt lokal historie. Køretiden fra Sønderborg Lufthavn til Als Kloster er kun ca. 15-20 minutter.


Jeres overnatningssted, Als Kloster er beliggende mellem Sønderborg og Høruphav på Als. Bygningerne har oprindeligt været drevet som almindeligt landbrug. I 1989 blev gården købt af den katolske nonneorden Assumptionssøstrene, som byggede det hele om til et kloster. Her flyttede nonner af forskellige nationaliteter ind og levede deres liv. De tilbød bl.a. refugieophold til medmennesker med brug for en pause fra det travle hverdagsliv.


Med klostret som udgangspunkt blev den nye katolske kirke i Sønderborg indrettet. Klokketårnet på vores gårdsplads er stort set magen til det, der står foran den katolske kirke i Sønderborg. Vores klokke har dagligt kaldt nonnerne til messe her på Als Kloster. I år 2001 besluttede Assumptionssøstrene at samle aktiviteterne på Sjælland.


Als Kloster har i 2021 fået nye ejere, der beskriver stedet således: Hyggen og det hjemlige fra B&B - og det mere eksklusive og professionelle fra hotellernes verden. Vi kalder det et gårdhotel, fordi vi etablerer det i det nu nedlagte kloster, der oprindelig var en landejendom.

Med udgangspunkt fra Als Kloster har du rig mulighed for at udforske Gendarmstien, der løber lige forbi stedet. Destination Sønderjyllands chauffør henter dig om morgenen/formiddagen (du aftaler nærmere med chaufføren, når du bliver hentet i lufthavnen på ankomstdagen) og kører dig ud til stien. Den ene dag bliver du kørt til Skovby, hvor Gendarmstien starter. Turen tilbage til Als Kloster er ca. 13 km. Undervejs passerer du Vibæk Møllerne, som der er rig mulighed for at kigge nærmere på. Mølleanlæget består af både en vandmølle og en vindmølle og stedets historie kan føres tilbage til 1700-tallet.


Den anden vandredag bliver du kørt til Dybbøl Mølle. Vandreturen er kun på ca. 10 km. og derfor er der rig mulighed for at starte dagen med at besøge Dybbøl Mølle og Historiecenter Dybbøl Banke. Undervejs på turen tilbage til Als Kloster vandrer du gennem Sønderborg. Gendarmstien går lige forbi Sønderborg Slot, som også er et besøg værd. Hvis du hellere vil have en længere vandredag, så aftaler du det bare med chaufføren.


Opholdet inkluderer fuld forplejning (ekskl. drikkevarer) Morgenmad og aftensmad bliver serveret på Als Kloster, der også udleverer en madpakke, så du kan tanke op i løbet dagen.


Opholdet inkluderer:

Flybillet: København – Sønderborg t/r

Lufthavnstransfer: Sønderborg Lufthavn – Als Kloster t/r

2 nætter på Als Kloster

2 x morgenmad

2 x madpakke

2 x aftensmad

Transfer: Als Kloster – Gendarmstien (Skovby) – 13 km. vandring

Transfer: Als Kloster – Gendarmstien (Dybbøl Mølle) – 10 km. vandring


Vær opmærksom på, at dette tilbud indeholder en særlig rabat for personer over 62 år. Ved booking er det derfor vigtigt, at du bestiller den korrekte billettype.