Figther Wing Skrydstrup nur für Club Syd Mitglieder
Figther Wing Skrydstrup nur für Club Syd Mitglieder
Figther Wing Skrydstrup nur für Club Syd Mitglieder
Oplevelser og Attraktioner Familieoplevelser

Club Syd medlem kom tæt på F16 jagerne hos Fighter Wing Skrydstrup

Som noget helt særligt inviterer Fighter Wing Skrydstrup i år turister med på guidet rundtur på den militære flyvestation. Kom med ind bag hegnet og oplev livet på en militær arbejdsplads, som til dagligt, af sikkerhedshensyn, er lukket for offentligheden.

Bemærk at disse billetter kun er til medlemmer af Club Syd. Ikke medlemmer kan bestille billet under Kom tæt på F16 jagerne hos Fighter Wing Skrydstrup på www.booksonderjylland.dk
Der er et maks på 5 billetter per medlem.

Fighter Wing Skrydstrup er hjemsted for den danske styrke af F-16 jagere og de mange mennesker, der dagligt arbejder med flyene. Rundvisningen foregår i bus med en af flyvestationens ansatte som guide. Undervejs gør bussen stop, og der bliver mulighed for at komme helt tæt på et F16 jagerfly og få viden om de højteknologiske maskiner. Som noget af det første kører bussen tæt på flyvestationens startbane i håb om at fange F16 jagernes daglige take off. Indholdet på turen varierer efter, hvilke operative opgaver Fighter Wing har den pågældende dag.

Fighter Wing Skrydstrup har tilknyttet den propeldrevne T-17 Saab Supporter, der anvendes til trænings- og transportopgaver. Der altid en redningshelikopter på beredskab, der har til opgave at foretage eftersøgninger og hjælpe forulykkede i det sydlige Danmark. Endelig har Brand og Redningstjenesten på Fighterwing Skrydstrup til opgave at redde menneskeliv ved ulykker med fly, brand i bygninger, færdselsuheld, andre former for ulykker og uheld med farlige stoffer. Brand og redningstjenestens har en række forskellige køretøjer -fra brandbiler til rydningsmateriel samt specialkøretøjer. Bilerne i de prangende gule farver har deres daglige virke på eller omkring flyfeltet.

Hele Fighter Wing Skrydstrups område udgør 856 hektar, hvilket svarer til mere en 1700 fodboldbaner. Fighter Wing Skrydstrup har 3 landingsbaner, der alle er 3,5 km lange. Bredden af banerne er henholdsvis: 25 m, 35 m og 50 m bred. På den bredeste bane kan 2 fly lette og lande samtidig.

Da det er en militær operativ flyveplads kan rundvisningerne i særlige tilfælde blive aflyst med kort varsel.
Anbefales fra 7 år. Klapvogne, barnevogne o.lign. kan ikke medbringes. Turen aflyses ved mindre end 10 deltagere.

Rundvisningen er fra 12.30 til kl. 15.00

Mødested: Militær rullebane tæt på Ribevej 38, 6500 Vojens, GPS koordinater: N 55.242171 Ø 9.259497
Alle gæster skal medbringe pas.
Angiv navn og pasnummer på alle deltagere i kommentarfeltet.
Er du kommet til Sønderjylland uden pas? Ring til Destination Sønderjylland på 81 82 45 70 man-fre kl. 09.00 - 16.00, så vil vi forsøge at hjælpe.
BOOKING AF BILLETTER LUKKER ONSDAG KL. 09.30
Rundvisningen er på dansk og engelsk