Gendarmstien – Danmarks første europæiske kvalitetsvandrerute (MED BOV KRO - ikke Visherredgaard)

1 februar 2022 - 20 december 2022

Pris fra 3750 DKK

Pr person
Bestil nu

 

5 nætter - Gendarmstien forbinder Padborg ved den dansk-tyske grænse med Skovby på Als. Stien følger den gamle rute langs Flensborg Fjord, hvor danske grænsegendarmer patruljerede fra 1920 til 1958.

 

Den 5. maj 2015 blev den 74 km lange strækning fra Kruså til Høruphav certificeret af den europæiske vandreorganisation som ”Leading Quality Trail – Best of Europe”, og ruten er dermed den første europæiske kvalitetsvandrerute i Danmark. I 2018 blev der tilføjet 10 km til ruten, nemlig fra Høruphav til Skovby. Det meste af stien følger kysten og går gennem et afvekslende landskab med skove, moser og enge. Den opfylder kravene til afvekslende landskab, naturattraktioner, udsigter, kulturhistorie, seværdigheder og infrastruktur, stiunderlag og afmærkning. Gendarmstien indgår i Fjernvandrevej E1 fra Rønsdam til Kruså og i Fjernvandrevej E6 (etape 16 ff) fra Høruphav til Kruså. Stien, inkl. 10 ekstra kilometer fra Høruphav - Skovby på Als blev i 2018 recertificeret for en ny tre års periode.

Program for denne pakke:

Dag 1:
Ankomst Arnkilhus, Sønderborg.
Der er ingen vandring dag 1, så I har mulighed for at opleve Sønderborg by. Check in på hotellet mellem kl. 14.00 og 18.00. I skal selv sørge for aftensmad, i centrum af Sønderborg by finder I et væld af restauranter.
Hvis I kommer i bil, kan I parkere bilen ved hotellet mens I er på vandretur.

Dag 2:
Efter morgenmaden, hvor I selv kan smøre madpakke, bliver I hentet på hotellet og kørt til Høruphav (eller Skovby), hvor Gendarmstien starter. I vandrer til Gammelmark B & B – ca. 19 km (fra Skovby 29 km).
Gammelmark B & B ligger sammen med Gammelmark Strand Camping, hvor I kan handle ind til jeres aftensmad.

Dag 3:
I får serveret en morgenmadsbakke ved værelset. På bakken vil der være ekstra brød og pålæg til en madpakke. Herefter vandrer I til Iller Slot – ca. 19. km. Tjek ind mellem kl. 15.00 og 18.00.
På Iller Slot får I serveret dagens ret til aftensmad.

Dag 4:
Efter morgenmad og madpakkesmøring vandrer I til Annies Kiosk. Vandringen er ca. 20 km
Ved Annies Kiosk vil i efter aftale blive afhentet af AT taxi, som kører jer til Bov Kro hvor i skal overnatte. Det er muligt at spise aftensmad i kroens restaurant.

Dag 5:
Efter morgenmad og madpakkesmøring vandrer I i dag det sidste stykke af Gendarmstien. Her vender vi turen om og i vandre fra Padborg til Annies Kiosk – ca. 14 km.
Ved Annies Kiosk bliver I afhentet af vores chauffør, som kører jer tilbage til Sønderborg, hvor I har en sidste overnatning på Arnkilhus.

Dag 6:
Morgenmad og afrejse.

Ved ankomst på Arnkilhus vil der ligge en velkomstpakke klar til jer, med bl.a. kort over ruten, og et telefonnummer til chaufføren.


Oplever du problemer med at booke, kontakt da Destination Sønderjylland på 81824570 mandag til fredag, eller send os en mail på info@dssj.dk


Pris fra 3750 DKK

Pr person
Inkluderet i prisen:
  • 5 x overnatning i delt dobbeltværelse
  • 5 x morgenmad
  • 4 x madpakke (smør selv)
  • 1 x aftensmad (Iller Slot)
  • 4 x bagagetransport (1 stk bagage per person, max 20 kg)
  • 3 x persontransport


Søg og book med det samme

Vælg ankomstdato
Ankomstdato
Vælg afgangsdato
Vælg antal rejsende
Rejsende
Build: 29-09-2022 18:06:35, Host: online3core20, DB: o3.cbguide-6766.cbischannel-16089.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Package, Action: Index