Genforening 1920 – Sønderborgs historie

Adresse: P-plads Sct. Marie kirke, 6400 Sønderborg Dato: Onsdag 14 jul 2021 - onsdag 20 okt 2021 Vis kort

Adresse: P-plads Sct. Marie kirke, 6400 Sønderborg

På en vandring igennem byen anno 1920, kan I opleve suset fra dengang Sønderjylland kom hjem til kongeriget.

 

Hvordan kom dansk- og tysksindede ud af det med hinanden? Hvordan foregik afstemningen i praksis? Og hvordan fik man fat i flag- og flagstænger, som man ikke har haft i Sønderborg i 50 år?

Tag med på en byvandring i Sønderborg hvor vi starter ved de faldnes mindesmærke for deltagelsen i 1. Verdenskrig på kirketorvet, vandrer gennem gaderne med huse fra denne tid til Sønderborg Kaserne, hvor I hører om udviklingen af Sønderborg by. På turen langs med havnen til slottet oplever I de spændinger der var i nationale kredse dengang og ved rådhuset hører I blandt andet om genforeningsfesten på Dybbøl Banke.

Sprog: Dansk og tysk
Varighed: ca. 2 timer
Mødested: Mindesten, Kirketorvet ved Sct. Marie Kirke (Parkeringspladsen), 6400 Sønderborg

Billetter kan kun købes online senest 24 timer før. Der er begrænset antal pladser på grund af Covid-19. Vi forbeholder os retten til at aflyse rundvisninger ved ændringer i restriktioner.

Foto fra Genforeningsfesten Dybbøl: Copyright Sønderborg Lokalarkiv

Vis mere

Bestil

Nærmeste indkvarteringer

Hotel

Hotel Arnkilhus Garni

Afstand: 368 meter
Garni hotel med atmosfære. Hyggelig morgenmadsrestaurant. - Stor terrasse - Central beliggenhed - 5 min. til byens gågade - Hyggelige værelser med TV til rimelige priser. - Fri internet
Specialtilbud

Miniophold på Hotel Sønderborg Strand

Afstand: 680 meter
Med en beliggenhed tæt på både strand og by, giver dette miniophold på Hotel Sønderborg Strand jer chancen for at udforske Sønderborg. Mulighederne er mange, f.eks. ligger Sønderborg Slot lige udenfor døren og centrum er heller ikke mere end 250 meter væk.
Hotel

Hotel Sønderborg Garni

Afstand: 825 meter
Hotel Sønderborg Garni ligger i Sønderborg tæt på by, vand og skov. Samtlige værelser har gratis WiFi, minibar, skrivebord, fladskærms-tv samt eget badeværelse med hårtørrer og brusebad. Hotel Sønderborg Garni har have og terrasse.
Build: 07-05-2021 11:17:37, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6766.cbischannel-16089.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails