Mountain sprints in Aabenraa
Mountain sprints in Aabenraa
Mountain sprints in Aabenraa
Pakke

Bjergespurter i Aabenraa

3 nætter - Kom til Aabenraa og udfordre hinanden på to hjul.

Nyd et par dage i Sønderjylland, hvor der er fokus på at have det sjovt og få pulsen i vejret.
Den sidste danske ”bjerg” spurt i 2022 udgaven af Tour de France køres i Sønderjylland. Nu kan du dyste mod dine rejsekammerater på denne og to andre sønderjyske ”bjerge”.

Programforslag:

Dag 1:
Ankomst på Hotel Fjordlyst, hvor I skal sove de næste 3 nætter. Hotellet ligger ikke langt fra Aabenraa centrum, så der mulighed for at trille en tur rundt i byen, inden det går løs med bjergspurterne. 

Dag 2:
Sørg for at spise en god morgenmad, for i dag får I brug for alt jeres energi!
Efter morgenmaden gør I cyklerne klar og kører ca. 17 km. nordpå til Genner. På Sønderballevej finder I den officielle Tour de France-bakkespurt som også er jeres første bjergspurt. Vælg et sted neden for bakken som startpunkt og dyst om hvem der kommer hurtigst op på toppen.

Parallelt med Sønderballevej finder I Sønder Havvej, som ligger asfalt til dagens anden bjergspurt. Sønder Havvej er noget mere stejl end Sønderballevej, men er blevet fravalgt fra Tour de France-arrangørerne, da den også er noget mere smal og derfor vil der ikke være plads til både biler og publikum. Start jeres spurt fra bunden ved Naturperlen og se hvem der kommer først til toppen. Vi anbefaler, at I laver en ”målstreg” ved Sønder Havvej 2. Der er en lille p-plads, som også kunne være en forplejningszone inden I cykler videre.

Efter en formiddag med flere dyster gætter vi på, at I er ved at være sultne. Vi anbefaler, at I kigger forbi, Genner Hoel Pandekagehus, hvor I kan få jer en virkelig lækker og mættende frokost. Har I mere energi, så fortsæt konkurrencen mellem trætoppene i High Park, der ligger lige ved siden pandekagehuset.

Dag 3:
Dagens bjergspurt er syd for Aabenraa på Møllevej, der løber fra Aabenraa Fjord til den lille by Felsted. Fra receptionen på jeres overnatningssted til bunden af Møllevej er der ca. 6 km. 
Hvis I har mod på det, kan I få en lang bjergspurt på 4 km. ved at tage vejen fra den ene ende til den anden – start nede ved fjorden ved Varnæsvej. Vejen stiger jævnt fra fjorden til Felsted, så I kan også sagtens lave en kortere spurt, hvis det passer jer bedre.

Bemærk at der kan være trafik på alle tre veje. Vær opmærksom på bilerne og husk at overholde færdselsreglerne.

Vi anbefaler naturligvis, at I tager cyklerne fra overnatningsstedet til spurterne, men I kan også sagtens køre i bil. Bilen kan I parkere i umiddelbar nærhed af startstederne.

OBS: Cykelleje er IKKE inkluderet i opholdet! Hvis I ønsker at leje cykler, kan I kontakte jeres overnatningssted på 7462 2699, for at reservere cykler, der så er klar til jer, når I kommer frem.