Visit 5 castles in Sønderjylland in 5 days
Visit 5 castles in Sønderjylland in 5 days
Visit 5 castles in Sønderjylland in 5 days
Pakke Cykelpakker

Besøg fem sønderjyske slotte på fem dage via Flensburg Fjord Route

5 nætter - Dyk ned i historien om de sønderjyske slotte.

På turen følger du Flensburg Fjord Route som bringer dig forbi de 5 slotte. Ved ankomst får du udleveret en guidebog til ruten der indeholder kort og rutebeskrivelser. Oplev Brundlund-, Nordborg-, Augustenborg-, Sønderborg- og Gråsten slot.


Dag 1: 0 km

På denne første dag er der tid til at besøge Brundlund slot. Slottet danner i dag rammen om Kunstmuseet Brundlund slot hvis samling består af sønderjyske kunstneres værker fra 1700-tallet til i dag. I den tilhørende slotspark udstilles skulpturer og der er mulighed for at spise i museets cafe. Til aftensmad kan du spise på en af de mange restauranter i Aabenraa.

Vi anbefaler at købe en madpakke til cykelturen på dag 2. Den kan købes ved at kontakte hotellets reception.

Du overnatter på Hotel Europa. Der er mulighed for at parkere bilen tæt på Hotel Europa de næste 4 dage. Parkeringspladsens adresse er Reberbanen 3, 6200 Aabenraa.


Dag 2: 47 km

Dagens rute går fra Aabenraa til Nordborg.

Med udsigt til Aabenraa fjord cykler du på noget af tour ruten gennem det bakkede landskab over Varnæs mod Ballebro, hvor Færgen Bitten tager dig fra Jylland over Als fjord til Hardeshøj. Fra Hardeshøj cykler du gennem Naturpark Nordals, hvor du har muligheden for at komme tæt på naturen og tage en pause inden de sidste kilometer skal cykels inden du når Nordborg by, hvor du kan gå en tur rundt om Nordborg slot og Nordborg sø.

Overnatning ved Hotel Nørherredhus.


Dag 3: 40 km

Fra Nordborg til Sønderborg.

Efter morgenmaden på hotellet går turen ad små veje til Augustenborg slot, hvor der kan spises frokost og holdes pause i smukke, historiske omgivelser. Gå en tur i slotsparken og besøg det lille museum der fortæller om Augustenborg slots centrale rolle i Hertugdømmernes betydning gennem historien. Du kan også besøge Augustiana Kunsthal og Kunstpark, der udstiller samtidskunst både inde og ude.

Efter besøget i Augustenborg cykler du ind til Sønderborg, hvor du krydser målstregen til Tour de France 2022. Om aftenen kan du gå en tur i Sønderborg by og spise aftensmad på en af byens mange restauranter.

Overnatning på Hotel Sønderborg Strand.


Dag 4: 39 km

Fra Sønderborg til Gråsten.

Start dagen med et besøg på Sønderborg Slot og bliv klogere på Sønderjysk historie gennem 800 år. Spis frokost i byen inden turen går mod Gråsten slot. Du starter cykelturen med at cykle op ad Dybbøl Banke, som cykelrytterne kører ned af i Touren. I Gråsten kan du besøge den Kongelige Køkkenhave, hvor der er mulighed for at nye eftermiddagskaffen i cafeen. Hvis ikke Kongefamilien opholder sig på slottet kan du også gå en tur i slotshaven. Tjek åbningstid for den Kongelige Køkkenhave og cafeen på deres hjemmeside.

Du overnatter på Hotel Egely i Gråsten.


Dag 5: 27 km

Fra Gråsten til Aabenraa.

På rutens sidste etape cykler du ad Tour ruten gennem små hyggelige landsbyer på vej mod Aabenraa. Undervejs cykler du forbi Krusmølle, hvor du kan spise frokost og tanke op til de sidste kilometer ind mod Aabenraa. Tjek åbningstiderne ved Krusmølle inden afgang.

Om aftenen ankommer du igen til Hotel Europa, hvor du overnatter inden hjemrejse.


Inkluderet i pakken:

5 x overnatning

5 x morgenmad

4 x bagagetransport

1 x færgebillet

Guidebog til Flensborg Fjord Ruten med kortmateriale


Der er ikke inkluderet cykelleje i pakken. I skal selv medbringe cykel.

Husk at have voucher til Færgen Bitten med på print eller på telefonen, når du skal med færgen.