Pakke Vandrepakker

Vandretur på Marskstien

3 nætter - Marskstien er en 54 km lang såkaldt trampesti hvor du vandrer meget af turen på græs. Turen er i august 2021 kåret som Leading Quality Trail - Best of Europe af den europæiske vandreorganisation European Ramblers Association. Den bringer dig gennem Danmarks største marskområde, Tøndermarsken. Her møder du et helt særligt landskab, som formes af menneskers liv med og mod vandet.

Dette levende kulturlandskab rummer et enestående fugleliv med områder af særlig international værdi. Dele af området er nationalpark og UNESCO Verdensarv.

På kanten af marsken går du gennem en række særegne byer. Tønder, Møgeltønder og Højer er placeret på den såkaldte geestrand. En lidt højere liggende jord, hvor mennesker kunne bo i sikkerhed for vandet. Rudbøl og Nørremølle er de eneste byer bygget på diger i Danmark.

På din vej vil du opleve den helt særlige marsk - en lavtliggende jord, der oprindeligt blev oversvømmet af havet. Det resulterede i, at havvandets lerpartikler bundfældede sig og opbyggede marskens frugtbare lerjord. I dag holdes havet og åvandet ude ved hjælp af diger.
I 2019 åbnede Marskstien. Det betyder at de der går nu, er nogle af de første der går turen.
Det er muligt at vandre turen i perioden fra d. 2. marts 2021 til d. 31. oktober 2021.

Dag 1
Ankomst Marskhotellet i Højer. Der er ingen vandring dag 1, så I har mulighed for at opleve Højer. Check in på hotellet fra kl. 14.00.
I vil til aftensmad få serveret en marskplatte med lokale specialiteter på Marskhotellet. Ankommer I til hotellet tidligt, er det eventuelt muligt allerede i dag at vandre sløjfen ud til Emmerlev Klev, så turen i morgen bliver lidt kortere.
Hvis I kommer i bil, kan I parkere bilen ved hotellet mens I er på vandretur.

Dag 2 - 23 km
Efter morgenmaden, får i udleveret en madpakke til dagens etape. Herefter er i klar til den første del af ruten, som går fra Højer til Emmerlev og derfra videre til Rudbøl. Her er jeres anden overnatning på Rudbøl Grænsekro Der er aftensmad på kroen.

Dag 3 - 16 km
Der er morgenbuffet og i får udleveret madpakke til turen. Dagens rute går fra Rudbøl langs Vidåen og ind til Tønder, hvor i overnatter på det nyrenoverede Hostrups Hotel i hjertet af Tønder. Der er aftensmad på Hotellet.

Dag 4 - 15 km
Der er morgenbuffet og i får udleveret en madpakke til turens sidste etape. Dagens rute går igennem den smukke landsby Møgeltønder og tilbage til Marskhotellet i Højer. Afrejse.

Der er mulighed for tilkøb af bagagetransport. Kontakt i så fald Destination Sønderjylland på 8182 4570 eller info@dssj.dk.
Ved ankomst til Marskhotellet, vil der ligge en velkomstpakke per selskab klar med velkomstbrev, kort over ruten samt en brochure.

Tillæg på kr. 600,- for enkeltværelse.
Drikkevarer er ikke inkluderet. Har du ønsker om en special diæt, angiv venligst dette i kommentarfeltet.

På denne tur kan du ikke medbringe hund.

Oplever du problemer med at booke, kontakt da Destination Sønderjylland på 81824570 mandag til fredag, eller send os en mail på info@dssj.dk