Pakke

Østerssafari inkl. østerskniv

Tag med Jans Naturture ud i Vadehavet og pluk dine egne østers. Lær om tidevandet, dyrelivet og østers i det forunderlige vadehav. Prøv kræfter med mudderets tiltrækningskraft og østernes hårde skaller. En oplevelse for ganen og sjælen!

Østerssæsonen løber fra september – april og i den periode er alle mere end velkomne til at plukke alle de østers de vil. Stillehavsøsters (som er den østerstype, der findes i Vadehavet) er nemlig en invasiv art, der spreder sig langt mere end ønsket. Derfor gør du faktisk naturen en tjeneste, når du plukker og spiser østers fra Vadehavet.

 

En østerstur med Jans Naturture er dog meget mere end ”bare” en østerstur. Lær om tidevandet, dyrelivet og østers i det forunderlige vadehav. Prøv kræfter med mudderets tiltrækningskraft og østernes hårde skaller. En oplevelse for ganen og sjælen!

 

Vi går ud ved lavvande og ser på dyrelivet i vadehavet. Tusindvis af fugle bruger dette enorme spisekammer på deres trækrute og ses ofte på de fugtige mudderflader. Havørne yngler i området og vi ser dem måske på udkig efter gæs og ænder. Muslinger, snegle og østers i hobetal ligger ude på bankerne. Stillehavsøsters er invasiv, så det er kun en fordel at vi plukker og spiser rigeligt af dem.

 

Østers kan være genstridige at åbne, men det behøver du ikke bekymre dig om. I denne pakke indgår der nemlig en lækker østerskniv. Kniven har et blad med den perfekte længde samt et skaft med godt greb, så kniven ikke smutter mellem våde hænder. Kniven er udsmykket med et MOJN Destination Sønderjylland logo. Kniven vil du få udleveret af guiden.


1 x Vadehavstur/Østerssafari med Jans Naturture

1 x Østerskniv