Naturparadis

Uanset årstiden er den sønderjyske natur et sandt paradis for naturelskere. Mod øst kan du opleve et landskab af grønne marker, dale, skove og fjorde. Mod vest sætter Vadehavet med tidevandet og marsken sit præg på livet i landsdelen. 

 

 

Læs mere

Sønderjyske naturoplevelser

I Sønderjylland har vi hverken patent på skov, strand eller natur. Det findes også andre steder i Danmark. Men alligevel er den sønderjyske natur noget ganske særligt. Måske er det variationen, der gør det, for kun få andre steder kan du få så afvekslende naturoplevelser – fra vadehavet og det flade marsklandskab i vest til fjordlandskabet med dets tunneldale og bakkede landskaber i øst.

I Sønderjylland finder du et uspoleret og autentisk stykke af Danmark. Fra de dybe skove til bakkede dale, fra fjor til hav, fra solskin til stormflod, fra fauna til flora. Uanset om du søger indad eller udad, giver Sønderjyllands storslåede natur dig derfor de helt optimale betingelser.

Her hos os kan du følge årstidernes skiften og se landskabet forandre sig. Her finder du sindsro og her ligger landet klart til dig, der vil prøve kræfter med naturens mangeartede udfordringer og oplevelser.

 

Bodil Glistrup, Turistchef i Tønder

Den frodige og afvekslende sønderjyske natur byder på et væld oplevelser – fra smukke og spændende vandreruter til afslappende dage på stranden, fra hæsblæsende ture på mountainbike til sejlads i nogle af Danmarks mest populære farvande, fra eventyr i skovene og de dybe tunneldale til enestående naturoplevelser som Sort Sol og udforskning af Vadehavets rige dyreliv. Sønderjylland har det hele.