Kulturelle sønderjylland

RIG PÅ KUNST OG KULTUR I SØNDERJYLLAND

Få en klar fornemmelse af den sønderjyske kultur. Besøg vore museer, gallerier og teatre. Du kan booke det hele her på siden. 

 

 

 

Læs mere

Det kulturelle Sønderjylland

Igennem århundrede har kunstnere fra både ind- og udland søgt mod Sønderjylland for inspiration og fordybelse. Hele kunstnerkolonier voksede frem, og malere, skulptører og designere fandt alle, hvad de søgte i det sønderjyske.

Også i dag er det sønderjyske område hjemsted for en særlig verden af dygtige kunstnere, artister, forfattere og kreative sjæle. Det er derfor ikke underligt, at det netop er i Sønderjylland, at du finder den største koncentration af den såkaldte kreative klasse uden for Danmarks største byer.

Hvor end du rejser hen i Sønderjylland, møder du små gallerier, unikke udstillinger, teater, skulpturparker, specialmuseer, spændende design og kreative events, ligesom området byder på flere anerkendte kunstmuseer og permanente udstillinger. Så uanset om du er til bredde eller dybde, anerkendte navne eller eksperimenterende kunst, avantgarde eller revy, finder du det i Sønderjylland.

 

Kerstin Petersen, Bureauleder i Haderslev 

Den særlige sønderjyske kultur kommer naturligvis også til udtryk i områdets spændende arkitektur – set både med historiske og moderne briller. Tiden under tysk herredømme har f.eks. sat sit tydelige præg i købstædernes jugendstil, og mange steder vil du også støde på 1600-tallets gamle gavlhuse. 1800- og 1900-tallets over hundrede teglværker på østkysten kan spores i både datidens kunst og i de bygningsværker, der i dag står side om side med arkitektoniske perler, skabt af internationale arkitekter og designere.