1864 hotelophold

Konger og kanoner

Sønderjylland byder på et væld af historieoplevelser. Ta' med ud og oplev den ægte og levende historie: Store krigsskuepladser, kongelige festivaler og ridderturneringer.  

Læs mere

Det historiske Sønderjylland

I Sønderjylland er historien levende og allestedsnærværende, for vores historie er en vigtig del af hvem, vi er. Overalt, hvor du bevæger dig hen, får du glimt at af vores særlige historie som grænseland og strategisk knudepunkt, for vores forfædre har trukket spor langt op i vores tid – fra stenalderens urbefolkning og middelalderens bønder over pirater, hertuger, dronninger og kirkens magtfulde mænd til gendarmer, soldater og generaler.

I Sønderjylland kommer du helt tæt på historien. Du kan gå på opdagelse blandt gravhøje og stendysser eller prøve kræfter med livet som jernalderfamilie. Du kan vandre i pilgrimme og kongers fodspor på Hærvejen, eller spejde over fjordene fra de samme udkigsposter, som gendarmerne brugte.  Du kan tage med til middelalderens ringridning eller udforske historiske markedspladser, der summer af 1800-tallets liv og dagligdag. Du kan spise den samme mad, som soldaterne fik i 1864 eller gyse ved beretningerne om feltkirurgens arbejde. Du kan se hære fra en svunden tid udkæmpe historiske og skælsættende slag, der for altid kom til at forme Sønderjylland og menneskene, der bor her.

I Sønderjylland er du ikke bare passiv tilskuer til historien – du bliver en aktiv del af den: 

Hos os kommer du med på en rejse tilbage i tiden, når du f.eks. besøger de aktive og levende museer, drager på byvandringer i de gamle købstæder, imponeres af de smukke slotte og kirker eller deltager i de mange historiske begivenheder, markeder og festivaler, der hele året rundt afholdes i Sønderjylland. Der er helt bestemt noget for enhver smag. 

 

Karsten Justesen, Direktør for VisitSønderjylland

Klik på videoen nedenfor og få et eksempel på hvordan du som gæst, kan blive en levende del af den sønderjyske historie.