Søren F. Gammelgaard
Pakke

Mini Østers ophold med festival, safari og 1 overnatning

1 nat: Tag til det syd-vestligste hjørne af Danmark og deltag i Danmarks Østersfestival. Vi sætter fokus på denne delikatesse fra Vadehavet gennem workshops, kokkekonkurrencer, smagsprøver og meget mere. Du kommer selvfølgelig også ud for at plukke dine egne østers.

Danmarks Østersfestival finder sted i Tønder kommune den 8. – 11. oktober 2021. Gennem alle fire dage er der aktiviteter i Tønder, Højer, Møgeltønder og på Rømø. Vi giver nu dig en hel unik mulighed for at deltage i mange af disse aktiviteter.


Østers er en sund og proteinrig spise, som passer med de nye kostråd. Samtidig har østers et minimalt klimaaftryk. Du kan plukke østers kvit og frit i Vadehavet, Unescos verdensarv. Netop østers fra Vadehavet har fået topkarakterer af italienske stjernekokke og foodies.


På Danmarks Østersfestival kan du lære at åbne østers af professionelle østersåbnere og se kokkene dyste om at blive Danmarks repræsentant ved internationale konkurrencer i østers-åbning. Du får også ideer til tilberedningen, hvis du ikke er vild med den rå vare. Nogle af Europas bedste kokke flokkes nemlig om at deltage i festivalen, hvor de dyster om titlen som Årets Østerskok i det salte og søde køkken samt i smørrebrød. Du kan smage på de samme retter, som dommerne får serveret, for et beskedent beløb.


Find det samlede program for festivalen her: https://www.danmarksoestersfestival.dk/program


I denne pakke er der inkluderet adgangsbillet til festivalen. Du bestemmer selv hvilke dage, du vil deltage. Adgangsbilletten inkluderer tre poletter, der fungerer som betalingsmiddel på Danmarks Østersfestival. Du kan bruge poletterne til at købe smagsprøver, drikkevarer osv. i boderne. Hvis tre poletter ikke er nok, kan du købe ekstra på festivalen til kr. 45,- pr. stk.


Pakken inkluderer også billet til en spændende østerssafari. Læs mere om turen herunder.


Vadehavstur med Østersplukning, på ankomstdagen.

Lær om tidevandet, dyrelivet og østers i det forunderlige vadehav. Prøv kræfter med mudderets tiltrækningskraft og østernes hårde skaller. En oplevelse for ganen og sjælen!

Vi går ud ved lavvande og ser på dyrelivet i vadehavet. Tusindvis af fugle bruger dette enorme spisekammer på deres trækrute og ses ofte på de fugtige mudderflader. Havørne yngler i området og vi ser dem måske på udkig efter gæs og ænder. Muslinger, snegle og østers i hobetal ligger ude på bankerne. Stillehavsøsters er invasiv, så det er kun en fordel at vi plukker og spiser rigeligt af dem.


Guiden vil være behjælpelig med åbning. Påklædning efter vejret anbefales, gerne regnbukser og gummistøvler.


Vandtætte handsker kan købes hos guiden til 25 kr. per par. Gummistøvler kan lejes til 25 kr. per par, kontakt i så fald guiden på tlf. 28144464 for at aftale størrelse. Afregnes ved ankomst.


OBS. I denne pakke er der inkluderet en østerskniv. Denne østerskniv har et blad med den perfekte længde, et skaft med godt greb, så kniven ikke smutter mellem våde hænder. Kniven er udsmykket med et MOJN Destination Sønderjylland logo. Østerskniven vil du få udleveret af guiden.


Du kan naturligvis ikke nå alle disse aktiviteter på en dag, så derfor har vi inkluderet en overnatning på Marskhotellet, Højer i pakken. Læs mere om overnatningsstedet herunder.


Marskhotellet

Hotellet har studio-lejligheder, der er forsynet med dobbeltsenge eller 2 enkeltsenge. De er fordelt på 3 etager. Der er elevator.


Alle studiolejligheder har eget toilet og bad. De er lyse og indbydende i et tidløst design. Halvdelen af lejligheder har mulighed for 2 ekstra opredninger.Denne pakke indeholder:

1 x overnatning på Marskhotellet

1 x morgenmad

Adgangsbillet til Danmarks Østersfestival inkl. tre poletter

Billet til østerssafari med guide på ankomstdagen

Østerskniv